VOLG ONNO OP
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
CATEGORIEËN 
ONNO & KAVIAAR

© 2017 COPYRIGHT  I  O.K Q-LINAIRE  I  ALL RIGHTS RESERVED

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Mango Dessert
WITTE CHOCOLADE, VADOUVAN & OLIJFOLIE

Voor 2 personen |

Door Chef Onno Kokmeijer

Ingrediënten 

2 rijpe mango’s

50 g olijfolie

San Mauro Bicultivar

kailan bloem

lemon cress

venkeltopjes

 

Crumble vadouvan

100 g roomboter

10 g vadouvan

100 g amandelpoeder

100 g suiker

100 g bloem

 

Witte chocolademousse

150 g eidooier

125 g champagne of cava

125 g suiker

350 g lobbig geslagen slagroom

225 g gesmolten witte chocolade

2 gewelde blaadjes gelatine

 

Mangochips

100 g sushi rijst

100 g water

50 g mangocoulis

 

Toffee

240 g suiker

90 g water

260 g slagroom

100 g witte chocolade

Bereidingswijze

CRUMBLE VADOUVAN

Laat de roomboter samen met de vadouvan smelten, zodat de vadouvan zijn smaak kan afgeven aan de roomboter. Giet het geheel na 30 minuten af door een zeefje en vermeng alle ingrediënten met elkaar. Crumble het deeg door het met beide handen te wrijven. Laat de crumble op kamertemperatuur gedurende 3 uur uitdrogen en bak het deeg hierna goudbruin in een oven van 175 °C.

 

WITTE CHOCOLADEMOUSSE

Sla de eidooiers, de suiker en de champagne au bain-marie luchtig met een garde. Los dan de gewelde gelatine op in de warme eiermassa. Meng, als de eiermassa rond kamertemperatuur is, de lobbig geslagen slagroom erdoor en de gesmolten witte chocolade. Stort de massa in de gewenst ronde ring of vorm.

 

MANGOCHIPS

Kook de sushi rijst in het water en de mangocoulis op matig vuur gaar. Draai vervolgens de gegaarde rijst met aanhangend vocht door in de keukenmachine. Smeer de gladde rijstmassa dun uit op een siliconenmat en droog het geheel in de oven op 80 °C.

 

TOFFEE

Breng de suiker met het water aan de kook en laat karamelliseren tot 191 °C. Blus af met de slagroom en meng de witte chocolade erdoor. Schenk, als het geheel goed is doorgekookt, in een bak en plaats deze afgesloten in een gekoelde ruimte.

‚Äč

PRESENTATIE

Plaats de ijsmousse tussen twee ronde plakken verse mango. Versier de bovenkant met toefjes witte chocolademousse. Verdeel de crumble van vadouvan erover en steek de kleine rondjes mango erin. Spuit de toffee ertussen en maak het geheel af met de takjes en chips van mango. Voeg als laatste de olijfolie van San Mauro Bicultivar toe.

Smoked Salmon
Smoked Salmon
Tarte Tatin
Tarte Tatin
Sea Bass
Sea Bass
Lobster Salade
Lobster Salade
Show More

Ontdek Meer

Langoustine
Herfst
Lam
Piccalilly
Show More