VOLG ONNO OP
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
CATEGORIEËN 
ONNO & KAVIAAR

© 2017 COPYRIGHT  I  O.K Q-LINAIRE  I  ALL RIGHTS RESERVED

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
1/5
RECENTE PUBLICATIES
Ciel Bleu Guestronomy
NIEUWS
Awards Gala 2017 met
2* Michelin chef
Onno Kokmeijer!
COLLABS
Onno is aanwezig tijdens Proef Opmeer op zaterdag 5 augustus. Onno zal i.s.m. de Westfriese tafel verschillende WestFriese gerechten onder de aandacht brengen. Maar wel op een speciale manier, een experience op grote hoogte.
Het Culinaire Avontuur van Chef Onno Kokmeijer

Zijn passie voor koken begon al heel vroeg bij Chef Onno. Zijn ouders hadden allebei drukke banen, dus vroeg Onno's moeder of hij samen met zijn broer alvast de voorbereidingen kon treffen voor de avondmaaltijden. Zo begon hij met het schillen van aardappels, schoonmaken van groentes en het klaarzetten van de verschillende ingrediënten. Zijn liefde voor koken is sindsdien alleen maar gegroeid.

Zijn weg naar succes begon met het behalen van zijn SVH gezel-diploma tijdens de prestigieuze Sterklas opleiding, geïnitieerd vanuit het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Hij heeft daarna vele kook wedstrijden gewonnen waardoor hij uiteindelijk is begonnen als souschef bij restaurant Merlet in Schoorl. Hier heeft Onno alle ins en outs geleerd om een echte Chef te worden. Deze ervaring nam hij mee toen hij een aantal jaren later is begonnen als Chef bij restaurant Ciel Bleu in Hotel Okura in Amsterdam.

In 2005 kreeg Onno samen met zijn rechterhand Arjan Speelman een Michelin Ster toegekend. Hierna werd Onno executive manager en chef bij Ciel Bleu en twee jaar later, in 2007, werd Onno samen met zijn team vereerd met een tweede Michelin Ster.

Onno heeft zijn talent, ambities en kennis aangeboden aan merken zoals Unilever Food Solutions, Miele Nederland, IBM en vele andere. Hij draagt zijn kennis over door het geven van workshops, lezingen, demonstraties en suggesties over smaak, menu indeling en recepturen.

Young Perfect inspiratie dag met Chef Onno
Awards & Prestaties

2008     SVH Meesterkok

 

2007     Tweede Michelin Ster

2005     Eerste Michelin Ster

 

In 2005 ontving Onno Kokmeijer zijn eerste Michelinster als Chef-Kok bij Ciel Bleu. In 2007 ontving Ciel Bleu een tweede Michelinster onder leiding van Onno Kokmeijer. In 2008 is Onno Kokmeijer door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca benoemd tot SVH Meesterkok.

 

De SVH-meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die in de Nederlandse horeca behaald kan worden. Een SVH meesterkok is een kok die de meesterproef succesvol heeft afgelegd.

Een SVH-meesterkok heeft met zijn proef bewezen bekwaam te zijn in het leiden van de organisatie in de keuken en er zorg voor te kunnen dragen dat het koksvak op het hoogste niveau wordt uitgevoerd.

De titel meesterkok is merkenrechtelijk beschermd. Alleen diegenen die bij SVH geslaagd zijn voor de meesterproef en officieel geïnaugureerd zijn als meester en zodoende zijn opgenomen in het register van SVH-meesters, hebben toestemming voor het voeren van deze titel.

Signature
Krab Royaal

De Krab Royaal is één van de meest populaire en karakteristiek gerecht van restaurant Ciel Bleu. “Gasten komen speciaal naar het restaurant voor dit gerecht” geeft chef Onno toe. Het gerecht bestaat uit een combinatie van Koningskrab, Roomijs van beurre blanc en Baerii kaviaar.

De kaviaar die gebruikt wordt is van de Onno Taste collectie van Persian Caviar, lees meer op @ persiancaviar.nl

TV Shows & Partners

Chef Onno Kokmeijer is geboren en getogen in West Friesland. De samenwerking met de Westfriese Tafel is voor Onno niet meer dan gewoonlijk. Samen met Westfriese Tafel gaat Onno naar lokale boeren waar hij recepten samenstelt met hoofdzakelijk Westfriese streekproducten.

Bekijk videos van Onno bij de Westfriese tafel @ westfriesetafel.nl

Onno heeft een bijdrage geleverd aan diverse tv-programma’s zoals Top Chef, Masterchef, DWDD, Chef in je oor en Leven in de brouwerij waarin hij te gast was en gerechten beoordeelde als jury lid.