VOLG ONNO OP
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
CATEGORIEËN 
ONNO & KAVIAAR

© 2017 COPYRIGHT  I  O.K Q-LINAIRE  I  ALL RIGHTS RESERVED

CIEL BLEU GUESTROMONY

 

In 2013 begon het alweer te kriebelen om een nieuwe Ciel Bleu boek te maken. Het is immers alweer 6 jaar geleden dat wij het eerste boek hadden uitgebracht. Maar na het eerste boek en het succes ervan, ging ik mij afvragen wat ik bij dit boek anders kon doen.

 

Dus net zoals alle andere kookboeken, gingen we brainstormen over nieuw eten, ofwel gastronomie, de kunst van het eten. De voornaamste kenmerken zijn het continu ontdekken, proeven, ervaren, onderzoeken en het begrijpen van de ingrediënten. Kortom een continu onderzoek naar alles wat met eten te maken heeft. 1 aspect miste we hierin en dat was de mens, de fijnproever... ofwel onze gast. De gast is diegene die het mogelijk maakt dat wij elke dag datgene mogen doen, waar we al onze passie, emotie en creativiteit in kwijt kunnen. De gast is uiteindelijk degene die ons succes maakt en dus centraal staat in ons dagelijkse leven. De gast bepaald welke weg wij moeten volgen en welke behoefte er is. De gast deelt ervaringen, sterker nog de gast bepaald wie we zijn. De gast is onze ambassadeur.

 

Vandaar de titel van het boek ‘Guestronomy’. Guestronomy staat voor de wetenschap en kennis van je gast als fijnproever. Waarbij gevoel en emotie in combinatie met gastvrijheid zeer belangrijke elementen zijn. De titel en het idee was bedacht, nu de inhoud nog,

 

 

Samen met schrijver Jurriaan en fotograaf Ivo hebben we ervoor gekozen om 52 gerechten op foto vast te leggen inclusief de recepturen van die 52 gerechten. Deze recepten zijn onderverdeeld in de vier seizoenen waarbij in elk seizoen 13 gerechten zijn uitgelicht. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om 12 reportages te doen met ingrediënten waar we echt iets mee hebben of die typerend zijn voor Ciel Bleu, waarbij regionale ondernemers en producten centraal staan. Zo hebben we een fantastische reportage met brouwerij het Ij, een reportage over de Chocolate Makers uit Amsterdam, de puur groenten uit Middenmeer en de Fromagerie Keff uit Amsterdam.

 

Ciel Bleu werkt ook samen met internationale leveranciers. En samen met deze leveranciers zijn wij altijd opzoek naar de beste ingrediënten die de wereld ons te bieden heeft. Wij hebben de leveranciers persoonlijk bezocht. Samen met vers vishandel Jan van As zijn we op bezoek geweest bij David Herve en hebben we samen oesters gevangen in Ijsland, voor de Langoustinemet Prime Meat zijn we in Dorset geweest voor hun exclusieve lamsvlees. We zijn wezen jagen in de Eifel te samen met Cor Voet Wild en Gevogelte. We zijn naar onze poularde leverancier Pierre Duplantier geweest in Zuidwest Frankrijk, naar Domaine Le Flaive samen met de Bruin Wijnkopers, naar Ali Doort met haar olijfolie in de Basijnse heuvels boven Rome, naar Nahmen voor de biologische sappen in Duitsland en met KLM naar Istanbul gevlogen voor meer inspiratie.

 

We waren 19 dagen in het buitenland en hebben in 13 verschillende hotels geslapen waarvan we 1 nacht 1 stapelbed hebben moeten delen met z'n drieeen. We hebben 17480 km gevolgen, 3380 km gereisd met de trein en 7580 km afgelegd met de atuo, waar we ook nog eens 148 euro aan tolwegen hebben betaald.  

 

De reis had zijn mooie momenten en tegenslagen, maar het resultaat is perfect. Guestronomy is een feit. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload